28 May 2007

Поетите-журналисти Стоян Терзиев и Антон Баев с награди “Пловдив”

В навечерието на 24 май в Драматичния театър в Пловдив бяха връчени годишните награди “Пловдив” за принос в изкуството и културата.

В раздела “литература” приза грабна Антон Баев за книгата му “Белези от българин”. За “журналистика” наградата получиха Стоян Терзиев и Владислав Севов за предаването им “Колаж” на ТВ “Евроком България”. За “фотография” бе отличен Евгени Цветков от в. “Марица”. Носител на наградата за “художествен превод” стана Йордан Костурков за превода на романа на Гор Видал “Империя”. В раздел “изобразително изкуство” бе награден Рангел Стоилов - Бачо. За “театър” приза грабна спектакълът “Кървава сватба” на Мариус Куркински. Наградата за архитектура бе за арх. Цветана Пръмова за проекта й - новата сграда на автогара "Родопи". В раздела Изкуство за деца, Пловдивския куклен театър бе отличен за спектакъла на режисьорката Ева Косевска "Тримата братя и златната ябълка". Призът за музика бе за Николай Серафимов за спектакълът му "Къде е любовта" на Музикхолния театър.

Награда “Пловдив” се връчва от 1981 г под патронажа на кмета на града. Призът представлява бронзова пластика на скулптора Димчо Павлов.



Екип на Словеса

0 коментара: