06 May 2007

"Едно" издаде първата българска книга с графити

В новия брой списанието отговаря на въпроса "Кой стои зад вълната яки партита напоследък?"

В новия брой списанието отговаря на въпроса "Кой стои зад вълната яки партита напоследък?"
04.05.2007

"Napalm Graffix" е първата българска книга с графити и е издадена от редакцията на "Едно" (1) със съдействие на "Нисан". Може да бъде разгледана и на сайта на списанието Edno.bg.

В книгата са представени 12 години от работите на Nastе. Или Nast, Nassimo, Настера, Napalm Graffix...

Той е само на 27 г., "но е безспорно един от първите, най-спряганият и вероятно най-уважаваният български райтър/артист", твърдят от редакцията.

Книгата "Napalm Graffix" съдържа платна, илюстрации, скици, стени, интериори, бомби, влакове - подредени в двуезично книжно тяло от 144 страници.

Работите са рисувани между 1995 и 2007 г. Повечето могат да се видят само в тази книга - едни вече ги няма, други не са снимани и публикувани никъде, трети са в чужбина, четвърти са в частни апартаменти или по строежи, с които кой знае какво е станало.

Това е личният архив на Настера, който можеш да разглеждаш с часове, твърдят издателите.

"Napalm Graffix" може да се купи в книжарници "Пингвините", както и в някои избрани магазини на цена 20 лв.

В новия брой под заглавието "Нощна смяна" "Едно" отговаря на въпроса "Кой стои зад вълната яки партита" напоследък?".

"В резултат от постепенното, но непрекъснато покачване на нивото на партитата напоследък, решихме да си направим среща с техните организатори, да ги подложим на кръстосан разпит и да установим какво и как точно им се случва.

И така попаднахме на няколко групи ентусиазирани, енергични, позитивни, млади (и не съвсем) ценители на качествения саунд, решени на всичко в името на якото парти, които ни разказаха откъде са дошли, къде са в момента и най-важното - накъде са поели", обясняват редакторите.

Музикалните им изненади не свършват с това. Те прослушали на живо лондонската мулатка Lady Z и срамежливия датчанин Мортен Варано от "SlowTrainSoul" във варшавския клуб "Iguana Lounge", след което ги проследи до своеобразната им съблекалня в едно мазе и на чаша вино им задали няколко въпроса.

Другите им открития за месеца са:

- Kidkanevil - малко луд, нелепо талантлив и много скромен диджей и продуцент, за който смело можело да се каже: "Този човек има повече талант в малкия си пръст, отколкото някои хора в цялото си родословно дърво."

- хипнотизиращото британско трио "Belleruche", които разказват за кучета и гърнета мед и дори правят опит да опишат музиката си.

- канадският диджей и търнтейбълист от лейбъла Ninja Tune Kid Koala, който на 16 май ще пуска в софийския клуб "Ялта".

Представен е новият филм на Андрей Паунов "Проблемът с комарите и други истории", който е включен в седмицата на критиката в Кан.

Специално за хората с вкус към пътешествията списанието се среща с чешките пърформъри mamapapa, които правят изкуство за номади и около 24 май ще навестят Фестивала на козето мляко в с. Бела речка.

Направено е и проучване защо и как нискотарифните авиокомпании все още са във въздуха.



0 коментара: