14 April 2007

Антон Терзиев, Силвия Томова и Красимира Джисова, отличени в Национален конкурс за къс разказ


Една голяма и две първи награди бяха връчени на 13, петък, от 13 часа, на десетия Национален конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев”. Наградата е учредена от Национален дарителски фонд „13 века България”.

Носител на Голямата награда за 2007 г. за разказа “Ърбан йога за начинаещи” (публикуван във в. “Дневен труд”) е Антон Терзиев от София; две първи награди се дават на Силвия Томова също от София за разказа “Синьо” от книгата й “Добър ден, Р.” и на Красимира Джисова от Ямбол за разказа “Search: me”, публикуван в “Литературен вестник”. В състава на журито на десетото издание на конкурса за млади писатели до 35 години са творците Димитър Коруджиев – председател, Любен Петков и Георги Величков.

Участниците в тазгодишното издание на конкурса за къс разказ “Рашко Сугарев” са се обърнали на вътре към същността на човека, за разлика от други години, когато нямаше разказ без кръв и убийства, заяви писателят Любен Петков, член на журито на конкурса, по време на церемонията по връчването на наградите,

Премирани в предишни издания на литературния конкурс са Георги Господинов, Алек Попов, Йордан Ефтимов, Ангел Игов, Борис Минков, Радослав Парушев, Йорданка Белева, Васил Видински и Георги Савчев.

Игал Амир

0 коментара: