19 April 2007

Дни на свободното слово: 25.04 - 15.06 2007г.

Организирано от ФСС на ФЖМК, СУ "Св. Климент Охридски"
Програма:

25 април 2007: Фотоизложба „КУПУВАМ”
същност: Изложбата ще представи фотографии от цял свят, фокусирани върху „Пазарът”. Преди откриването на изложбата ще се проведе презентация на тема „Уличните изкуства”. Събитието стартира в 19.00 часа.
гост: Елоиз Болак (Париж)
място: Френският културен институт – ул. „Дякон Игнатий" №2

8, 9, 10 и 11 май 2007: Дискусии в 65 аудитория
същност: Четири поредни вечери за обсъждане на общественозначими теми с участието на журналисти и практици от областта на публичната комуникация.
гости: За двете години от съществуването на „Дните на Свободното Слово” гости са били Елена Йончева, Гена Трайкова, Бойко Станкушев, Мартин Карбовски, Васил Иванов и Пламен Петков със свои филми и репортажи. Нивото на гостите ще бъде високо и тази година.
място: Аудитория 65 на СУ „Св. Климент Охридски” – южно крило, ІІІ етаж

19 май 2007: Обявяване на темата в „Кинопунктура 2007”
същност: „Кинопунктура” е фестивал за младежко късометражно кино, който ще се случи за първи път тази година. Всички участници в него ще разполагат с една седмица, за да заснемат филмите си по обявената тема. Специално за „Кинопунктура” ще бъде съставена компилация с музика от български съвременни артисти от електронната сцена – своеобразен саундтрак за Фестивала.
място: Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”

27 май 2007: „Кинопунктура 2007” – излъчване на реализираните късометражни филми
същност: Предадените в срок филми ще бъдат излъчени. Очакват се не по-малко от 30 произведения. Публиката и журито ще оценят най-добрите и те ще бъдат наградени. На събитието ще бъдат поканени медии.
място: Кино залата на Университета по архитектура, строителство и геодезия/ бул. "Христо Смирненски" 1/

2 юни 2007: „Рекламация 2007” - Изложбата
същност: Откриване на изложба с рекламни проекти на студентите от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), насочени към социалната и институционалната реклама
място: Фоайето на ФЖМК – ул. „Московска” №49

3 юни 2007: „Рекламация 2007” - „Семинарът за рекламата, пазара и социалната ангажираност”
същност: Лектори на семинара ще бъдат експерти и практици, работещи в най-реномираните български рекламни агенции, а студентите ще бъдат подбрани според предварително изпратени от тях мотивации.
място: Зала 13 на ФЖМК

15 юни 2007: Парти за закриването на Фестивала
същност: Партито ще продължи близо 10 часа. Основен акцент в него ще бъде специалната визия, включваща кадри от филмите в „Кинопунктура” и фрагменти от дейностите на целия фестивал. Музиката ще бъде в стил electro funk, house, breakbeat, soft drum and base, drum and base и ще е в ръцете на най-изявените диджеи от родната електро сцена, както и на специалните ни гости от Париж.
гости: dj K-mi (Camille Gautier), dj DB (Nicolas Sicard) – Франция, както и диджеите от България: Kink, Zenk, Kei, Ogonek, Cooh, Digital soul, Kigami и други.

Медийни партньори на „Дни на Свободното Слово 2007” до момента са музикалната телевизия MAD и радио RFI.

0 коментара: