27 December 2007

be the change you want to see in the world

Може би си спомняте - преди няколко месеца ви разказах за Wreck This Journal на Кери Смит.
За Коледа получих и друга нейна книга, издадена наскоро - The Guerilla Art Kit.


Кери е guerilla artist и в този наръчник насърчава твореца у всеки от нас. През цялото време дава идеи и повтаря, че тази книга служи най-добре като база за развиване на собствените ни хрумвания.

Ето съдържанието:

В началото накратко обяснява какво е това guerilla art (нещо, което аз не се наемам да преведа като термин :-)), как се прави, по кое време (нощем, разбира се! :-)), какво да носиш, от какво да се пазиш, etc.

Guerilla art can be anything you want--an idea, an expression, a movement, an experience, an outlet, a way of connecting, a way of documenting, a challenge, a form of pray, a statement, a performance, an attitude, a practice, an improvement, a ritual.

Тази част е като документ. Шрифтът е от пишеща машина.

Следващата част е различна - написана е на ръка, като това наистина е почеркът на Кери. Тук тя дава подробни рецепти за това как се правят шаблони, лепило, стикери, etc. Чисто техническа информация, но обяснена забавно и с много картинки. .

Следващата част ми беше най-интересна. Тук Кери е събрала възможно най-много методи/ подходи, с които можеш да кажеш на света това, което си намислил.

Подбрах любимите си, за повече - прегледайте съдържанието. Има какво ли не - любовно писмо, дърво с желания, дървена дъска с тебешир, където всеки минувач може да напише по нещо, плетени украшения за пътните знаци, картички от черно-бели снимки, etc.

Надявам се да съм провокирала интереса ви и да потърсите още информация за guerilla art.

Пък кой знае - може да се засечем някъде някоя вечер, облечени с черни дрехи и с дяволит пламък в очите. :-)

2 коментара:

Eve said...

А от къде бих могла да си набавя тази книга?:)

Бистра said...

амазон
другият вариант е да се уговориш с някоя книжанрница тип книгомания, която поръчва книги от чужбина