16 March 2007

Днес...

Днес стана ясно, че няма да имаме възможност да отработваме упражненията по История на книгата и те ще се провеждат през седмица в посоченото предварително време. Това, изглежда, не зависи от ас. Загоров.

Другата щастлива вест е, че Ефрем Ефремов се появи на лекцията по Редактиране. Почти всеки път ще правим тестове, като започваме от предстоящия четвъртък. Лекциите ще се провеждат от 13.15h и няма да караме упражненията.
Първата лекция бе на тема: "Знаци за редактиране" и е основното, което трябва да знаем. Е. Ефремов заяви, че ще имаме 2 изпита - писмен-практически -- редактиране на текст /70%/ и теория /30%/, но предупреди да не се стряскаме от теоретичната част :) Книгата, която ни трябва е : Ефремов, Ефрем - "Журналистическото редактиране" и доколкото сме запознати е единствената по темата книга на български. Преподавателят ще ни даде и литература на други езици следващия път за тези, които имат желание да ползват.

Той обаче от време на време пропуска лекции и обеща, когато му се налага, да ни уведомява предварително. Затота, колеги, моля ви, обръщайте повече внимание на новините в blog-а.

2 коментара:

Anonymous said...

Благодаря за инфото! Аз май няма да съм от особено редовните студенти именно на тази лекция по Редактиране...кофти час за мен, мой проблем. Да видим колко интересно ще е :)

Anonymous said...

Хехех :) Аз пък смятам поне тях да не изпускам, ама кой знае какво, кога и до къде ще ми опре.
Едно знам, май ще трябва да си купим неговата книжка ;)