05 December 2007

Паулу Коелю обявява конкурс за филм по “Вещицата от Портобело” - 13/09/2007



Паулу Коелю кани 15 интернет потребители от цял свят да режисират филм или да композират оригинален саундтрак за всеки един от героите в последната му книга “Вещицата от Портобело”.
Участниците в състезанието трябва да разкажат история от гледната точка на един от петнайсетте разказвача в книгата. Различните гледни точки ще бъдат обобщени в един филм.
Четирима независими членове на жури ще анализират материалите и ще изберат петнайсетте най-добри работи (по една за всеки герой). След това те ще бъдат предадени на професионален режисьор, който ще обедини петнайсетте разказа в един общ филм.
Победителите ще получат награда от €3000 (за автор на филм) и €1500 (за композитор на саундтрак).
Записвания за участие в конкурса могат да бъдат направени на блога на Паулу Коелю http://paulocoelhoblog.com/experimental-witch/.
Участниците ще получат имейл, потвърждаващ тяхната регистрация и списък с правила, които трябва да бъдат следвани при изпращане на материала (той може да бъде на някой от основните европейски езици).
Записванията приключват на 19.03.2008 г., а резултатите ще бъдат обявени на 25.07.2008 г.
“Главната героиня Атина ще бъде пресъздадена от различни актриси. Тя може да бъде африканка в един филм и блондинка в друг. Разнообразието представя достоверно намерението на книгата, тъй като това е една и съща история, разказана от много гледни точки”, заявява авторът.

0 коментара: