31 March 2007

Отново Арчър


от Оля Стоянова
30 март



Джефри Арчър има славата на добър разказвач и този сборник с истории с неочакван край е поредното доказателство. Той е автор на двайсетина книги, повечето от които са бестселъри, а част от тях са филмирани. Историята на самия Джефри Арчър обаче е по-интересна дори от книгите му. Той е бивш политик, отказал се от кариерата си, за да се отдаде на писането на романи. По-късно обаче размисля - става заместник - председател на Консервативната партия на Маргарет Тачър, връчена му е титлата за благородник и той плува във тези води още няколко години. По-късно обаче срещу него е заведено дело за лъжесвидетелстване, осъден е на 4 години затвор, а през 2003 г. го пускат условно. Разбира се, благородническата му титла е отнета, но това явно е последната му грижа. През цялото време обаче Джефри Арчър не престава да пише.

Въпреки че писателят се проваля на практика – когато си измисля алиби за грешна дата на собственото си дело, факт е, че той е увлекателен разказвач и умее добре да заплита истории.

"Колчан, пълен със стрели" е най-новото заглавие на Арчър, което излиза на български. И отново става въпрос за добра литература – смес от хумор, ирония и лабиринт от събития. Историите са елегантни, духовити и наистина забавни.

Заглавието е на издателство "Бард".

На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да открието и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.


0 коментара: