14 February 2009

голямото търсене

На ден виждам поне по три линка към лекцията на Елизабет Гилбърт в TED за креативността и отношението ни към нея. (И как не, самата аз току-що пуснах още един. :-))

Този внезапен интерес към авторката ме подсети за една много забавна книга.

Спомняте си Eat, Pray, Love, няма начин.

Излишно е да обсъждаме литературните качества на романа, защото тук обикновено хората се разделят на два отбора. За щастие има и една трета група, която просто му се подиграва.

И така - романът Drink, Play, F@#c, излиза официално днес, на деня на влюбените ха.


Както се вижда дори на пръв поглед, това е "мъжката" версия на Търсенето на Всичко, тя е написана от телевизионния продуцент и сценарист Андрю Готлайъб.

Героят на книгата е зарязан съпруг, който напуска дома си в Ню Йорк и, разочарован от живота, решава да му отпусне края. Преследвайки най-смелите си мечти, той се озовава последователно в Дъблин, Вегас и Банкок, където с лека ръка харчи всичките си спестявания и се забавлява като за последно.

Звучи тъпо, но от това ще паднат много пари, повярвайте. И въобще нямам предвид книгите, говорим за Холивуд!
В момента Уорнър преговаря с Андрю Готлиъб за закупуване правата на романа, докато Парамаунт подготвят филм по Eat, Pray, Love, за чиято главна роля се спряга Джулия Робъртс.

Но да се върнем на книгите.
Докато "жената" яде, моли се и обича, "мъжът" пие, играе и чука, ха.
От всичко най-много ми хареса заигравката с кориците - паста, броеница и цветя за първата и капачки от бира, хазартни чипове и презервативи за втората.

Уау, наистина изглежда като пародия.
За милиони долари.

0 коментара: