01 February 2009

оо, мистър Бенит, да знаеш само...


Открай време пред издателите по целия свят стои въпросът как да направят класиката по-привлекателна. Очевидно новото лъскаво издание с хубава корица не стига, за да накара младите сами да я търсят. Трябва нещо друго, но какво? Нещо модерно и страшно готино... Нещо, което продава...

Ами да - зомбита! Как не съм се сетила досега!

Американските издатели от Quirk Books са изпреварили всички с цяла обиколка. Новата им книга Гордост и предразсъдъци и зомбита излиза през май и вече може да се поръча предварително от амазон.

На корицата едно до друго стоят имената на Джейн Остин и Сет Греъм-Смит. Първата всички знаем коя е, а вторият е американски автор на книги като How to Survive a Horror Movie и The Big Book of Porn.

Та посочени са и двамата, защото историята на Гордост и предразсъдъци и зомбита си върви такава, каквато я познаваме, само дето на места са вмъкнати нови сцени.

Новата книга започва с избухването на мистериозна епидемия в Меритън, която събужда мъртвите и ги превръща в зомбита. Младата красавица Елизабет Бенит е призвана да спаси хората, но скоро бива разсеяна от появата на надутия и арогантен Мистър Дарси. Следва любовна история и бой със зомбита.

Нямам какво да добавя. Бог да пази Кралицата!

1 коментара:

vladimir penov said...

Вече и на български език!