23 September 2008

Кокологии


Нали обещах ако прочета някоя книга на "Феникс" да споделя, та ето какво ми е виждането по въпроса:
„Кокология” 1 и „Кокология” 2 (изд. „Феникс”) от Японците Тадахико Нагао и Исаму Сайто имат няколко качества, които биха могли да ви накарат да посегнете към тях:
1. Забавни са
2. Помагат на човек да се опознае
3. Карат го да си задава още и още въпроси
4. Имат много приятен дизайн
И двете книги съдържат така наречените в психологията проективни тестове. По-просто казано това са занимателни игри, които задават на читателя наглед съвсем невинни въпроси свързани с нищо неподозиращи ситуации, чиито отговори разкриват интересни черти и особености на човешкия характер.
В конкретния случай тестовете-игри са разработени от психолог по всички правила на науката като използват символи, асоциации и други методи за изучаване на човешката психика. И всичко това докато читателят се забавлява.
Издателите получават „Отличен” за дизайна – изчистен и семпъл въпреки елементите разнообразяващи белите полета, добра възможност за почивка на очите и подходящи илюстрации към всяка игра.
Книгите са предназначени за масовата публика, така че нека изследователите на човешката душа не ги обвиняват в липса на дълбочина и други такива :-) И са подходящи не само за самотно четене, а и за забавление на групи :-)

Ето ми писаниците за "Словеса":
http://slovesa.net/?id=1734
http://slovesa.net/index.php?id=1737

Някой ако е ходил на "Поетики"-те да каже две приказки, моля :-)

0 коментара: