22 September 2008

островът накрая на света


Научих, че Creativity и Penguin наскоро организирали конкурс за създаване на корица на предстояща книга. За заглавие избрали романа The Island at the End of the World на Сам Тейлър - историята се случва в близкото бъдеще, когато по-голямата част от света е унищожена от наводнение. Едно семейство - баща и трите му деца - се опитва да построи дома си наново на един далечен остров. Най-малкият син започва да си задава въпроси - как те са се озовали там и защо са сами. Търсенето му придобива нов смисъл, когато на острова доплува един странен мъж, който някак знае неща за семейството, както и подробности около наводнението. От друга страна бащата се опитва с всички сили да запази идилията на дома и не иска нищо да излиза наяве. Между двамата мъже се заражда конфликт, който изкарва най-тъмното в душите им.

В конкурса се включили художници, дизайнери, фотографи и илюстратори от целия свят, като общо изпратили повече от 300 предложение. Журито се спряло на 25, които засега могат да бъдат разгледани онлайн. Под всяка корица има публикувани по няколко думи от автора й. Крайният победител ще се обяви на 25 септември и през 2009 книгата ще излезе с неговата корица.

1 коментара:

Бистра said...

излезли са победителите и с радост открих, че победител е точно корицата, която ми хареса най-много - тази, която постнах