16 April 2009

сладкиши и маркетинг за чудо и приказ


Ерин Маккена е точно на 30, когато преди няколко години лекарите откриват, че е алергична към пшеница и млечни продукти. Това тотално променя всичко и я кара да започне да се храни и живее по съвсем нов начин. Като част от този план тя смело отказва и захарта. Обаче нали знаете как е, като си на диета - по цял ден си мислиш за шоколади и кексчета.

Едното води към другото и през 2005 Ерин започва собствен бизнес - врати отваря BabyCakes NYC! Слушайте само - това е невероятна сладкарница в Манхатън, която предлага къпкейкс, мъфини, браунис, кукис, скоунс, ябълкови пайове и какви ли не неща, от които започвам да преглъщам, но - забележете! - всичко вътре е предназначено за пълни вегетарианци, диабетици и хора, страдащи от най-популярните алергии в момента (пшеница, глутен, млечни, казеин, яйца).

Причината да ви разказвам за Ерин е, че на 5 май тя издава книга с "пълни вегетариански, безглутенови и (почти изцяло) беззахарни рецепти от нюйоркската най-одумвана сладкарница". Вижте сега пак корицата. Хм?

(Може би трябва да сте поживяли няколко месеца изцяло на растителна храна, за да изпитате възторга, който изпитвам аз в момента!)

Промоцията на книгата включва и едно наистина чудесно видео - на него ще видите самата Ерин, истинската й сладкарница, истинския й персонал и истинските сладкиши, които се продават там. И които - ако си вземете книгата - ще можете да си правите сами вкъщи.

Вижте сега за какво става дума и изяжте един мъфин за здравето на добрия маркетинг:


BabyCakes, the Book of Recipes: It's Here (Almost)! from BabyCakes NYC on Vimeo.

3 коментара:

Anonymous said...

ААА тъкмо мислех как днес няма да ям шоколад! след това видео отивам в Салона до НДК, за да тъпча със захар :( благодаря на Ерин хаха

Small Ida said...

Това се казва яка реклама на книга!!! Само така! Браво, Бистре - супер находка!;)

Бистра said...

mav показва книжката - http://3191.visualblogging.com/archives/11518_1443007713/333194