13 November 2008

зелен ли е мечо?


Йей,
Оливър Джефърс издава нова книга!, зарадвах се. (Сигурно си го спомняте - преди време ви показах момчето, което обичаше книги).

И така, новата му книга - The Great Paper Caper - излиза на 22 януари догодина, като отскоро вече може да се поръчва предварително от Амазон.

Разбира се, веднага отворих сайта му, за да видя за какво става дума и... хм, засега съм доста подозрителна.Картинките, разбира се, са на ниво, но дано накрая има някаква закачка, защото ако сюжетът е такъв, какъвто го виждам - в гората има обявен конкурс за самолетчета от хартия, Мечо иска да спечели и отсича едно дърво, което е - ах, колко лошо, трябва да песним картията, а не да си правим самолетчета!, - е, това никак няма да ми хареса.

Преди време написах един текст за Горичка за подобна зелена книга за дечица, но вече идеята ми се струва адски изтъркана и популистка. Родителите са тези, които трябва да живеят така, за да възпитат децата си и оттам това да стане норма. А не сега, просто защото е модерно, да се издават зелени книжки. И да се спре до там.

1 коментара:

Anonymous said...

strahotni iliustracii! - o6te s minalata kniga si kazah tova, sega go povtarqm ;)