07 October 2008

на хартия

В рамките на два дни научих, че двама от най-популярните фотографи във фликър-средите издават книги на хартия.

Лори Андрюс (a.k.a. The 10 cent designer) е вътрешен дизайнер, фотограф и артист и живее в Канада. Известна е със снимките си без глави.

Книгата й се казва Illuminations и ще бъде self-издадена чрез Blurb. Лори замисля книгата като коледен подарък за всичките й клиенти. Липсата на текст според мен е минус предвид конкретните снимки. Можете да разгледате тук.


Кевин Мередит (a.k.a. lomokev) е англичанин и живее в Брайтън, защото там може да се разхожда пеша, да кара колело навсякъде и да плува в океана през цялата година. (тази снимка например е от традиционното коледно плуване, когато водата е 6-7 градуса!)

Книгата се казва Hot Shots и освен така популярните снимки, включва съвети за начинаещи, като целта й е да разбие на пух и прах мита, че хубавите снимки стават само със скъпи професионални апарати. Кевин използва всякакви сапунерки и обича да снима lomo, като очевидно се справя много добре, защото печели второ място на Lomolympics в Токио и трето място на Lomographic World Congress във Виена.

Излизането на книгата се бави от цели три години, но тя най-после е факт и вече може да се поръчва от британския Амазон. За издател Кевин избира rotovision - английско издателство, което се занимава най-вече с фотография и графичен дизайн.

0 коментара: