06 January 2008

новият Капитал Light



Може би сте разбрали, че Light - lifestyle списанието на Капитал - от тази събота е обновено.
Цялото издание е публикувано съвсем свободно онлайн.

Аз лично бях много разочарована и буквално обидена като читател. Но сега няма да пиша за това, прегледайте и преценете.

Искам да ви покажа една статия (ако това въобще може да бъде наречено така) за литературния живот в България през 2007 като пример как не бива да се пише.

2 коментара:

Бистра Георгиева said...

Не знам кой ги лъже учените, че могат да пишат за широка публика. Това първо.
Второ: писна ми вече да слушаме за Георги Господинов, за Теодора димова, за Ваня Щерева и т.н. и т.н. Все едно нищо друго българско и добро не е излязло през миналата година. Ама то е по-лесно да се представи известното, отколкото да се търси интересното. /Тук интересно да се чете като ново и да не се разбира, че Г.Г. , Т.Д. или В.Щ. са безинтересни/.
Данчо Ефтимов щеше да се справи далеч по-добре със статията. Между другото, драги ми колеги, от достоверен източник знам, че г-н Ефтимов редовно посещава блога ни и на ум ни се радва ;-)
В този ред на мисли, добре, че е Бистра И., та да можем да кажем, че имаме блог. Благодаря, Бисьок!
От цялата работа с Капитал Лайт ми се струва, че може да се измъкне с пинсети и нещо хубаво: не хабят хартия в случай, че са спрели да правят печатното издание.

Евелина Проданова said...

Статията е доста суха, определям като грозна (ама това защото тая думичка си я обичам, не казвам защо). И доста съм съгласна с колежката - даже бих и предложила, понеже знам, че доста чете, което е пък от своя страна повече от чудесно, да споделя по някое кратко мнение за интересните книги и автори, които открива ( стига да имате време, колежке )
Мисля, че би било интересно! ;)

Много поздрави на Данчо Ефтимов, хубави неща прави. Аз помня, че миналата година не пропускаяе да ни покани чрез Г-н Атанасов на всичи събития, които организира! :) Та и ние му се радваме!