03 August 2007

Borders



Бордърс е другата голяма верига книжарници в южна Флорида.
Днес прекрахме няколко часа там.

Ми наистина е много голяма. :-)

С Милена се разделихме на входа и си направихме среща в кафето. Аз се помотах половин-един час, разгледах, взех няколко книжки и се запътих към масата, където тя унесено четеше.
Взех си едно лате и седнах при нея.

Избрах си книжки, за които бях чела в интернет и които наистина са много популярни, но странно защо в България никой не издава.

Смятах просто да ги прегледам и евентуално да прочета няколко разказа от Мураками. Английският ми не е достатъчно добър, за да чета романи, мислех си.
Не знам как стана, но Eat, Pray, Love ме грабна и докато се усетя, вече бях прочела една трета от книгата. (Не че е нещо особено, просто се чете лесно.)

Всъщност започнах да пиша постинга, защото ми хрумна следното - много е странно, че американските книжарници служат и като библиотеки. С тази разлика, че ако искаш да си занесеш книгата вкъщи, трябва да минеш през касата. :-)

1 коментара:

Ins. said...

:))) супер! американските книжарници си имат добър подход:)) аз и в нашите книжарници съм го правила същото = чета си на воля това, което ме интересува, ако искам си я вземам книгата, с единствената разлика, че ръцете ми изтръпват, краката ме заболяват, а ако седна на пода за по-удобно..хм..ще ме помислят за натрапница или нешо такова ;)))
евала им на американците в това отношение, че са се сетили да сложат маса с по два стола, та да не се прескачат хората между книжните редици;)